Aug 082011
 

Bak kata sesetangah orang, kejahatan harus dibalas dengan kejahatan  biarlah dia tahu dan rasa apa yang kita pernah rasa. Perlukah macam tu ?. Percayalah wahai rakanku sekalian ‘ saat kejahatan yang orang lakukan kepada kita maka kita balaslah dengan kebaikan. Cewah! macam dah ceramah pulak aku nie kan. Huhu..bukan selalu ye tak ?

Seperti Rasullulah SAW sendiri yang mana setiap kejahatan yang terjadi keatasnya, dia balas dengan kebaikan.” Orang baling kita dengan batu, kita balas dengan kapas “. Wah! best kan macam tu.

Kejadian dalam Video 1 ini berlaku di KENYA, Afrika. Sebab musabab berlaku aku pun tak pasti. Apalah dosa insan tersebut sehinggakan manusia yang menjatuhkan hukuman tanpa belas kasihan. Astaghfirullahalazim!

VIDEO 1

Mari lihat pula Video yang ke-2 ini pula. Kejadian ini berlaku di KENYA juga. Orang Kenya nie suka bakar-bakar orang kot!. Huh! Marah nie… Disebabkan hanya kerana mencuri kentang maka pencuri ini dibakar hidup-hidup tanpa belas kasihan. Astaghfirullahalazim! sangat menyayat hati betul.

VIDEO 2

Jadi dengan paparan 2 video diatas tidak terdetik ke dihati kita untuk menginsafi diri sendiri dan memberi peluang kedua kepada mereka yang telah melakukan kejahatan kepada diri kita. Ambilah pengajaran daripada paparan video diatas ini.

Siapalah kita untuk menghukum orang lain. Sebagai manusia, kita tidak berhak untuk menghukum sesiapa kecuali DIA, Yang Maha ESA.

[ad#Churp-1]
[ad#nuffnang]
[ad#Churp-2]

Mungkin ini juga yang korang cari :

  1. Memang Kejam 2 !!!
  2. Awang Hitam kena belasah
  3. Memang Kejam!!!
  4. Kena bunuh kerana komen di Facebook
  5. Apa ada pada nombor ” 1 ” ?
Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD